søndag 29. desember 2013

Færre og større

I dag 30. des. er det min bursdag. Ikke i går som facebook har påstått.
Jeg er 47 år og benytter anledningen til å skrive en bursdagshilsen til meg selv.
Gratulerer med dagen mann.
Det er som før bra å ha bursdag mellom jul og nyttårsaften.
Sånn har det imidlertid ikke alltid vært.
Da jeg var liten var det kjedelig å ha bursdag når alle var opptatt med andre selskapeligheter eller var bortreist i romjulen. All ”fest og moro” var også liksom unnagjort på noen få dager hvert år. Midt på vinteren L
Etter hvert som jeg ble eldre ble det takket være mer moro med bursdagsfeiring i romjulen. Jeg og et par andre venner som hadde romjulsbursdag leide i flere år diverse utesteder i Oslo, hyret inn forskjellige band og samlet mange kjente og bekjente for ”å tapetsere helene og bygge tak med tennene”.
Disse festene kunne det vært sagt mye om. Foruten om å humre litt over en rocke vokalist jeg husker godt så skal historiene fra disse så absolutt godkjente feiringene ikke løftes frem her:
Etter alle ”scene moves” som er å lære på rocke skolen var den mannlige rocke vokalisten til slutt kun ikledd en liten truse sydd som ansiktet til en elefant. Pianisten hugde i stykker et hjemmesnekret ”Hammond orgel” med øks og vokalisten som hadde sukkersyke fikk ubalanse i blodsukkeret midt i konserten.
Jeg husker noen av gjestene våre var helt fra seg over at denne nakne rockeren satte sprøyter ”backstage” på sin snabelantrukne så godt som nakne kropp.
Det var nok ikke heroin i omløp på bursdagene våre. Men gøy var det allikevel.
Bursdag er hyggelig. Det er liksom din egen dag og i dag er det min dag.
Det er min dag i dag!
I det siste halvannet år har jeg skrevet en rekke blogginnlegg om forskjellige temaer som har opptatt meg der og da. Det har etter min målestokk vært overraskende mange inne og lest innleggene. Noen har også fortalt at blogginnleggene har vært til viktig inspirasjon for deres vei valg eller at de har gitt økt innsikt i forhold til dem selv, deres hverdag, deres relasjoner og om uheldige fenomener i kulturen i Norge.
Det har vært hyggelig og inspirerende at så mange har fulgt bloggen. Takker og bukker J
Det er rart med det. Det er akkurat som om min glede med skriving har økt litt med antallet som har lest blogginnleggene.
Jeg lurer på om antall lesere av et blogginnlegg påvirker min egen opplevelse av blogginnleggets verdi?
Jeg lurer på om eventuell tilskuerfokus fremmer eller hindrer utvikling av originalvare, brukbare perspektiver og nye tanker?
Nye tanker trengs!
Jeg kommer ikke til å skrive i bloggen på en stund fordi jeg skal fokusere på et nytt skrive prosjekt. Jeg har endelig funnet noe jeg vil gå etter. Jeg gleder meg stort og jeg er overbevisst om at det kommer til å bli knall bra.
Jeg liker å skrive, jeg liker å være ute i skogen og jeg driver å lager litt musikk. Dessuten så liker jeg å gjøre ingenting.
Og da må man prioritere.
Færre og større kaller jeg det. Færre aktiviteter og mer fokus på de prioriterte aktivitetene .
Et personlig og sterkt ønske om kvalitet istedenfor kvantitet.
Familie, venner og jobb skal det også være tid til.
Kan saktens ikke rekke alt heller.
Sånn er det med den saken.
Færre og større.
Det er det jeg går for i 2014.
Takk for laget så lenge
Godt nytt år til deg også.
J
ea

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar