tirsdag 11. november 2014

Error 22
Petter Stordalen er en rivende engasjert kar. Han forteller en historie da han selger epler på et marked som liten. «Pappa eplene våre er ikke så fine som de andre sine», sa han til sin far hvorpå faren svarte kontant: «Du har de eplene du har. Selg dem».

Noen opplever at de har dårlig selvtillit. Altså at inne i dem så er det lite av tanker, ideer og følelser som gir dem tro på at med litt innsats så klarer de å få til det ene og det andre.
Opplevelsen av selvtillit er dalende hvis man har for mye press eller belastning i livet sitt. I så måte er dalende opplevelse av selvtillit et stress symptom.
Ved depresjon eller akutt hard medfart avtar ofte opplevelsen av selvtilliten mye.

Noen opplever at de har dårlig selvfølelse. Altså at inne i dem er det et hardt og ofte urettferdig internt strafferegime i forhold til alt denne personen gjør eller ikke gjør.
Selvfølelsen er ofte dalende hvis man har for mye press eller belastning i livet sitt. I så måte er dalende selvfølelse et stress symptom.
Ved depresjon eller akutt hard medfart avtar ofte selvfølelsen mye.

Dårlig selvfølelse. Dårlig selvtillit.
Tygg litt på ordene. Dårlig selvfølelse. Dårlig selvtillit.
Dårlig.

Hvem er det som har sagt at den er dårlig.

At noe er dårlig innebærer at det må sammenlignes med ideen om noe annet som er bra eller bedre.

Vel både du og jeg har den selvtilliten eller selvfølelsen vi har. Du trenger ikke selge den som i eplehistorien ovenfor. Men du trenger heller ikke forakte den. Du kan lære den dypeste visdom. 

Å leve med den.  

Lev med. Ikke mot.

Det betyr ikke å leve et liv hvor man slutter å handle for å påvirke sin livssituasjon.
Det handler akkurat om det motsatte. I utfoldelse av den selvfølelsen du har ligger det kraft til fred. I utfoldelse med den selvtilliten du har ligger det prestasjoner. Ikke nødvendigvis i så mye penger som Petter Stordalen forhåpentligvis har. Men i livsglede og redusert smerte.

Det å definere selvfølelsen eller selvtilliten som dårlig gjør ingen nytte.

Selvtilliten din og selvfølelsen er som den er. Det at den er dårlig eller på noen måte skulle være feil.

Det er det som er feilen.

Det er det som er Error 22

Ha det så godt som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar