torsdag 17. september 2015

Skap ro i livet ditt

Dette er mitt forslag til deg som skulle trenge dette.

Skriv det som en visjon virtuelt i taket over sengen din eller på et sted du ofte ser..

Jeg vil skape ro i livet mitt.

Vi vil skape ro i livet vårt.

Poenget med dette lille blogginnlegget er å plante ideen om at man bør prøve å løse problemer man har ved å løse problemet ikke ved å opprettholde eller øke problemet.

Se for deg følgende:

Det var en gang en mann som hadde fått seg ny kjæreste/ partner. Utfordringen viste seg etterhvert å være at kjærestens familie altså mannens svigerfamilie ikke aksepterte han. I ukene som gikk så var det innimellom treff med svigerfamilien som var alt mulig annet enn hyggelig. Mannen var overrasket hvor lite hyggelige og hvor invaderende spesielt svigermor var.

Situasjonen skapte mye diskusjoner mellom kjæresteparet og ødela ofte gleden i forholdet.

La oss si at forholdet nå hadde vart i 2 år, kjæreste paret hadde flyttet sammen og svigerfamilien var et aktuelt problem minst en gang i uken. De var rett og slett ufyselige.

Hvis man tenker seg at kjæresteparet er 35 år og at svigerforeldrene er 65 år så vil det i praksis være slik at mannen  ville måtte ha disse ukoselige opplevelsene relatert til svigerforeldrene 50 ganger i året i over 20 år til. En utrolig mengde frustrasjon og mistrivsel.

Det er ikke en blivende situasjon spør du meg.

Frem til nå hadde mannen løst overtrampene i møte med svigerfamilien ved å prøve å være enda hyggeligere og vennlig og forståelsesfull. 

Erfaringen tilsa at det ikke løste problemet.

Slik jeg ser det har problemet tre løsninger. Enten kan problemet løses ved å forandre svigerforeldrene, eller man kan lære seg å leve med dem eller man kan slutte å ha noe med dem å gjøre.

Slik situasjonen har vært frem til nå hadde mannen vi snakker om løst problemet ved å opprettholde problemet og levd på å svelge kameler som ødelela både for han og forholdet til kjæresten. Det hadde begynt å gå ut over nattesøvnen også. Han lå ofte våken og grublet på hvordan han skulle bli likt av svigerforeldrene.

Min mening er at om man har et slik ganske vanlig problem så bør man løse problemet ved å løse det ikke opprettholde problemet.

Problemet kan løses ved: 
-Konfrontasjon (forandre svigerforeldrene)
-Leve med de som de er (skape seg en mental avstand til svigerforeldrene)
-Slutte å ha noe med de å gjøre eller flytte

I min tid har jeg sett flere løsninger. Noen konfronterer så hardt at svigerforeldrene går i stille i dørene resten av livet. Problemet er da kanskje løst men det ligger kanskje der å ulmer. Men for noen er dette en løsning.

Andre lærer seg å leve med svigerforeldrene slik de er. De konfronterer kanskje og setter noen grenser nå og da men i det store og det hele så observerer de svigerforeldrene sine på god mental avstand mens galskapen og deres merkelige meninger ytres i deres nærvær.

Noen velger å kutte kontakt eller flytte.

Eller kanskje noen har andre løsninger. Mitt poeng er at hvis noen ikke respekterer deg og du har levd lenge nok på kameler så bør du tenke ut en annen strategi.

Det å skape ro i livet sitt handler for meg om å lage seg et liv med mindre utfordringer enn de utfordringene som plager en i dag.

Det å skape ro i livet sitt handler om å løse et problem slik at ting roer seg eller så må man lære seg å leve rolig og ha det så bra som mulig med det problemet eller den rammefaktoren som er.

I mange flere tilfeller enn man tror kan man påvirke sin situasjon til det roligere og mer trivelige.

Skal vi prøve å lage mer ro i livet vårt dere ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar