søndag 25. oktober 2015

Gode ting vil skje
Jeg ønsker å respektere folk i de forskjellige situasjonene de er i.

For eksempel så ønsker jeg å respektere folk som er slitne.

Det er tungt å være sliten. Det er regelrett tungt. Her har jeg en del erfaring. Det er akkurat som om kroppen blir mye tyngre å bære på når man er sliten. Man drar bena etter seg eller man ligger på sofaen tung som bly. For utenom litt endringer i vekten. Noen kg den ene eller den andre veien presentert med et tall hvis man står på en vekt så er den målingen av kroppens tyngde relativt konstant. Kanskje den varierer 10-15% opp eller ned.

Men vektøkningen. Den opplevde tyngde økningen når man er sliten er at kroppen er over 200% tyngre enn vanlig. Det betyr at jeg som til vanlig veier ca. 90 kg veier rundt 270 kg når jeg er sliten.

Det er tungt å bære på.

Noen mennesker veier 270 kg på vekten. Jeg antar at de er enig i at det er tungt for en kropp å veie 270 kg !?

Putter du på en depresjon i tillegg så veier du antakelig 1270 kg. Prøv å reis deg opp da. Med en ryggsekk på ett tusen to hundrede og sytti kg på ryggen. Finnes det så store ryggsekker med god bæremeis ?

De som er deprimerte for tiden tenker kanskje at 1270 kg er for lite for å forklare tyngden og tristheten som er deres nåværende virkelighet. Men jeg klarer dessverre ikke bedre enn dette.

Så når man er sliten og deprimert og noen sier at man må skjerpe seg. Stå på litt. Ta seg sammen. Du er for lat. Du må bli flinkere.

Så oppleves det kanskje som noe malplassert.

Men for den som sier at du må skjerpe deg, ta deg sammen, stå på, spise litt annerledes mat, presse deg til å sove, fokusere på andre ting sånn at du ikke hører tinnitusen, tenke positivt for å overdøve en indre ”styggen på ryggen” som har gått berserk når det gjelder å fortelle deg hvor dårlig du er.

For den personen så er antakelig det denne sier et forsøk på å si noe eller gjøre noe som er lurt for deg. Eller for seg… ? Husk at en hjelper ofte også er et menneske!?

Og vi mennesker er jo ikke særlig perfekte. Vi er mangfoldiggjort feilvare. Noen er også velutdannet feilvare :).

Er det ikke befrirende å vite at man ikke er fullkommen.

Noen ganger er det bra å få korreksjoner. Eller en oppstrammer for å si det sånn. Ikke fordi den andre som gir korreksjonen nødvendigvis alltid har rett. Det kan godt være at den andre som gir deg en oppstrammer gjør dette i en tilstand hvor denne er overtatt av sitt eget ego og dermed gir deg tilbakemeldinger ut i fra en ego identifisert følelsesmessig eller tankemessig informasjon som ikke akkurat er særlig nøyaktig for personen det gjelder.

I enkelte sammenhenger kan det være slik at en person sin korreksjon av deg kan handle mer om dennes totale overgivelse til sin egen "styggen på ryggen" eller ego for å kalle det det, enn at det handler om noe du faktisk gjør eller er.

Det er mye fantasi på gang i interaksjon mellom menneskene.

Men hva gjør vel det. Du kan jo si deg uenig. Og sier du deg uenig så kan jo det være din egen egoidentifisering som gir deg følelser og tanker som heller ikke er særlig til å stole på…

Men noen ganger kan det være bra å få en oppstrammer.

Spesielt hvis den kommer fra et menneske. Et menneske som fortsatt har lys og ånd i seg.

Det er sånn for oss mennesker at vi er utstyrt for å finne lys i oss selv.

Vi har på en måte fått et stearinlys, fyrstikker og en fyrstikkeske

Det som gjelder er å tenne på lyset.

Det må vi klare selv.

Det å forstå at de som er slemme, er mennesker som har mistet sitt eget lys av syne, kan gjøre deg mindre sårbar. Jeg håper også at det gjør deg mindre naiv. 

Mennesker som er tatt av det mørke ego. Sånne hender det at man møter på sin vei.

La oss kjempe for å få litt mer ånd inn i en forsteinet verden preget av en overdreven egoidentifisering med det materielle.

Og med ånd så mener jeg ikke en klubb eller forening som mener å eie den riktige ånden. Det er dristig synes jeg av menneskene. Å lage klubber eller foreninger for ånden.

Men det er vel som med ånden som enkelte mener det er med vann. Det er ikke allemannseie. Det skal eies av noen og selges. På riktig måte.

La oss få litt mer fri ånd eller lys inn i livene våre.

Ånden er for alle. Lyset er for alle. Dette er gode motto synes jeg.

Vi trenger ikke flere perfekte mennesker. 

Vi trenger menneskeverd og lys og ånd og samarbeid og fleksibilitet og ro og tid til å snakke sammen slik at vi finner ut av ting.

Vi trenger samarbeid og vennligsinnede handlinger.

Gjør en vennlig handling i dag. Til deg selv, til barna dine, familie, venner eller hvis du har overskudd, gjør en vennlig handling i større omkrets eller avstand fra deg selv.

Gjør en LITEN vennlig handling med MYE kjærlighet i dag

Da skal du se


Gode ting vil skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar