søndag 3. januar 2016

Avsløring

Denne er selvfølgelig anonymisert ti det ugjenkjennelige. Viktige poeng er i varetatt.

Jeg ser det som meget viktig at jeg deler denne kunnskap som kommer til min ervervelse gjennom min kjennskap til menneskelige og strevsomme kamper for å løse livets utfordringer.

Det fortelles om familiære forhold, kanskje spesielt i forbindelse med høytider og ferie, som er preget av en type kommunikasjon jeg vil kalle, kamuflert ondsinnet og spydig.

Den er kamuflert fordi den er skjult og mottaker synes det er vanskelig å konfrontere menneskene og ordene de bruker.

Den skilte kvinnen som prøver å få seg ny kjæreste, men bommer flere enn en gang, får gnidd det inn i sine åpne sår, fra sine nærmeste:

Vi likte ”Geir” så godt vi…

(Det er kun undertonen og kontekst, altså i hvilken sammenheng ordene og måten ordene sies på som kan avsløre at dette er en kamuflert ondsinnet spydighet.)

Årsaken til at de kamuflerte ondsinnede spydigheter er blitt gitt navnet ondsinnet er fordi det er avsender sine egne egoistiske selvopptatte behov som ligger til grunn for uttalelsene. Det er altså avsender sitt ego sin umettelige trang for å sikre sin egen behagelighet eller for å dømme andre og ved dette slippe å dømme seg selv, som ligger til grunn for uttalelsen. Avsender trekker raskere enn sin egen skygge og spyr på denne måte sin egen dritt på andre.

Da dette var aktuelt var mennesket jeg omtaler nedenfor alvorlig deprimert, det var fare for suicid, vedkommende hadde alvorlige søvnproblemer, kronisk streptokokk infeksjon i halsen på tredje måned med blødende og verkende sår og kviser i nakken harde som stein (alvorlige stressreaksjoner), i forbindelse med informasjon til Far (adoptiv far) fra vedkommende som hadde iverksatt samlivsbrudd sa Far:

”Etter alt vi har gjort for deg, At vi skulle måtte oppleve dette. Mor som har nok med kols kommer til å ta det hardt. Bare hun overlever.

Mor til kvinne som er gravid etter ”fylle uhell”:

Da datter gråtende forteller om dette til sin mor i uke 10, får hun følgende oppløftende støtte over bordet. 

”Gift deg for skams skyld.”

Far til voksen datter over telefonen som i tillegg til å besøke far  en gang i uken også ringer sin far 4 ganger i uken:

”Jeg sitter her alene jeg”

Dere som leser dette og merker at det er en oppstrammer til dere selv:

Nå er det faen meg på tide at du skjerper deg!

Det er fullt mulig å gjennomskue sin egen sentimentalitet og overtakelse av sitt selvopptatte ego sine umettelige og dømmende behov. Slutt med denne giftige og skyldbefengte kommunikasjon. Den ødelegger menneskers liv mer enn du forstår.

Til dere som utsettes for slik kommunikasjon. Nå å har jeg hjulpet dere med å avsløre en giftig kommunikasjonsform som holder mennesker nede.

En gjennomskuelse av hva som egentlig pågår kan være en bra mulighet for å vise andre hvordan de kommuniserer. På denne måten kan dere sammen heve måten dere snakker til hverandre på.

Når du skal gjøre en endring så er det viktig å huske på hvordan menneskene rundt deg faktisk er.

Hver smart.

Prøv også å unngå å falle for ditt eget sentimentale ego.

En måte å begynne på er å stille følgende spørsmål:

Hva ønsker du å oppnå med det du sa nå? (Uten anklagende toneleie. Rett fram. Hva er målet med det du sa nå?)


Lykke til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar