lørdag 7. mai 2016

Til foreldrene - Impuls 6
Impuls 6 – Velg tillit - Repeter

Prosjektet du nå leser et innlegg av, vil når det er ferdig bestå av 27 impulser. Prosjektet er kunstnerisk og fritt tenkende med godt hjerte og handler om å løfte seg selv og slekten videre. Du må antakelige lese tidligere innlegg i prosjektet for å forstå dette innlegget.

I dag vil jeg skrive litt om fokus og det å velge tillit når man deltar eller eksponerer seg for de repetisjoner som pågår i menneskenes liv.

Hvis man ser nøye etter vil man legge merke til at en del prosesser og fenomener gjentar seg og gjentar seg. For eksempel årstidene; vår, sommer, høst, vinter. - Repeter. Eller avisenes forsider,  rente opp, rente ned, boligpriser, arbeidsledighet, derfor blir du syk, sånn kan du bli frisk. Kort oppsummert er forsidene på avisene preget av: Pass på, pass på, faren over. - Repeter!

I næringslivet pågår også gjentakelsene. Pass på, pass på, faren over. - Repeter. Næringslivet er avhengig av prosesser som pågår og pågår. Penger inn, penger ut. En bedrift av en viss størrelse går veldig fort konkurs hvis penger inn delen av prosessen stopper opp. Selv de rikeste av de rike har ikke en endeløs pengebinge som varer i 300 år. Næringsliv er avhengig av at penger inn delen av repetisjons prosessen som pågår er større enn penger ut. Dette må man passe på hele tiden. Pass på, pass på, faren over (godt kvartalsregnskap). Repeter. Pass på…

Ser man på avisenes forsider eller det pågående som pågår (og pågår) i forretningslivet så kan det se ut til at menneskenes liv handler om det negative og det positive i relasjon til hverandre, om måter å oppnå det positive på og om måter å demme opp for det negative på.

Med å demme opp for det negative menes i denne sammenheng å sikre seg i forhold til ting man kan være redd for at skal skje. Frykt ser ut til å være en tilstedeværende faktor i menneskenes hverdag. Frykt er antakelig et ganske vanlig og hverdagslig, nesten klisjeaktig fenomen. Det finnes virkelig mye man kan være redd for her i verden. Her er det bare fantasien som stopper oss. Min erfaring er at folk har forskjellig grad av fantasi.

Min erfaring er at det å være mye opptatt av det som kan være farlig ikke nødvendigvis skaper mer opplevelse av det trygge.

Min erfaring er at det å være mye opptatt av det negative ikke nødvendigvis skaper mer av det positive.

Min erfaring er at mer fokus på det positive genererer mer av det positive.

Min erfaring er for eksempel at det å fokusere mer på tillit genererer mer tillit.

Tillit betyr ikke at man skal slutte å utbedre sine praktiske problemer, det betyr bare at man slipper å være redd mens man utbedrer sin situasjon.

Min erfaring er at tillit er en beslutning som kan bli mulig å ta hver eneste dag.

Hva skal jeg velge i dag: Frykt eller tillit?

Selv om du ikke klarer å velge tillit i dag, så betyr ikke det at du aldri kommer til å klare det.

Hva skal jeg velge i dag Frykt eller tillit?

Tillit !


- Repeter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar