søndag 4. september 2016

Til foreldrene - Impuls 12
Impuls 12 - Fri til å gå videre

Prosjektet du nå leser et innlegg av, vil når det er ferdig bestå av 27 impulser. Prosjektet er kunstnerisk og fritt tenkende med godt hjerte og handler om å løfte seg selv og slekten videre. For å få en helhet så går det an å lese tidligere innlegg i prosjektet her på bloggen. Dette innlegget står imidlertid godt alene.

"Fri til å gå videre"
Min erfaring som hjelper er at mennesker dømmer. Dømmer og dømmer. Mennesker dømmer seg selv ned i grøften eller de dømmer andre ned i grøften.

Det ene og det andre er for dårlig. Man burde ha gjort ditt og man burde gjort datt. Alle andre er flinkere. Mennesker ilegger seg selv de mest nådeløse og harde straffer uten noen form for rettsak eller selvforsvar.

For dårlig, ikke pen nok, rask nok, flink nok.

Burde, burde, burde.

Se på hun er teit da. Han var ikke særlig forberedt. Vi dømmer andre også. Vi dømmer andre og vi dømmer oss selv. Nord og ned. Vi er like bedømmelseskåte som om vi var utpekt til å være speeda dommer i et fribrytingsstevne, bare at vi har glemt underholdningselementet.

Jeg vil si dette: All denne dømmingen og nedrakkingen eller angringen som pågår. Det er ikke din skyld. Det er hjernen til menneskene som ikke er særlig mye å skryte av. Hjernen menneskene er utstyrt med har i sannhet store mangler!

Denne mangelfulle litt dumme hjernen er brukt av påvirkere i tusenvis av år slik at vi nå tror at livet er en prestasjonsarena. En slags omfattende og langvarig Olympiade. Vinn eller forsvinn.

Dette er en fundamental misforståelse.

Livet er en oppdagelsesreise – Det er ikke en eksamensperiode.

Sånn nå vet du det.

Prøv å leve ditt liv, ikke lev alle andre sitt.


Får du ikke til frihet i dag, så betyr ikke det at du aldri får til det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar